Diamant is voor eeuwig

Diamant is voor eeuwig

Wanneer je besloten hebt om je liefde van je leven de vraag te stellen of ze met je wil trouwen dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen. Je kan dit doen door haar een ring te geven met daarin een diamant verwerkt. Wanneer je een bruidsjuweel gaat aanschaffen met daarin één of meerdere diamanten verwerkt dan dien je wel even te letten op een aantal dingen. Zo dien je aandacht te besteden aan de helderheid van de diamant, het aantal karaat en de afwerking. Elk van deze aspecten kan de kwaliteit en de prijs van de diamant beïnvloeden.

Het is vanzelfsprekend staat helderheid voor de mate van helderheid van de diamant. Hoe minder onvolkomenheden er in de diamant zitten des te helderder de diamant is en dus des te duurder de diamant. Verder heb je ook nog de afwerking. De afwerking van een diamant bepaalt of de kwaliteit van de diamant goed, slecht of er ergens tussen ligt. Hoe beter de afwerking, hoe meer de diamant fonkelt. Het laatste aspect waarmee je de kwaliteit van de diamant kan bepalen is het aantal karaat. Het aantal karaat staat ook bekend als het gewicht van de diamant en wordt weergegeven met twee decimale getallen. Groter hoeft dus niet altijd beter te zijn en het is daarom ook van belang om alle aspecten van de diamant mee te nemen in de overweging wanneer je een diamant koopt.

Een andere manier om te zien of je diamant van goede kwaliteit is, is om te testen hoe de diamant reageert op licht. De helderheid van een goede diamant herken je aan het weerkaatsen van intern en extern licht van de diamant. Wanneer je alle kleuren van de regenboog kan zien in de diamant op het moment dat er licht op straalt, is ook een indicatie van een kwalitatief goede diamant. Tot slot is de mate van fonkeling ook een goede maatstaf om de kwaliteit van je net gekochte diamant op waarde te waarderen.
Dus let op de helderheid, aantal karaat en de afwerking van de diamant die je wil laten verwerken. Dan weet je ook zeker dat je een kwalitatief goede diamant hebt aangeschaft.