Palladium

Palladium Trouwringen

Bijna alle trouwringen worden van edelmetalen gemaakt en een gepaste legering. Een edelmetaal die zeker niet kan ontbreken is palladium. Palladium trouwringen zijn heel erg mooi, maar om een liefhebber te worden van dit edelmetaal is het best om eerst meer kennis erover te hebben. Palladium behoort tot de platina groep en heeft ongetwijfeld ook heel veel goede eigenschappen van platina. Het heeft een zuivere zilverwitte gloed en is erg duurzaam. In zo een geval bestaat de ring grotendeels uit palladium. De legering kan variëren van 58,5% tot zelfs 95% palladium die gecombineerd wordt met ruthenium en zilver. Ruthenium is ook een edelmetaal uit de platina groep. Ondanks het feit dat palladium behoort tot de groep van platina is het goedkoper dan platina en goud. Dit vanwege het lager soortelijk gewicht ervan. Het edelmetaal is zuiver, lichter dan dezelfde ring in platina of in goud en kan het minst aangetast worden door oxidatie.

Het is voor het onervaren oog gemakkelijk om platina te verwarren met palladium vanwege de vele overeenkomsten. En om die reden zullen niet alleen de voornaamste overeenkomsten maar ook de verschillen tussen deze twee edelmetalen worden opgesomd.

Belangrijkste overeenkomsten tussen palladium trouwenringen en platina trouwringen zijn:

  • Hypoallergeen
  • Geen verkleuring/oxidatie
  • Hebben dezelfde zilverwitte kleur
  • Even duurzaam en sterk

De verschillen tussen de twee edelmetalen zijn:

  • De prijs – palladium trouwringen zijn goedkoper dan trouwringen van platina, maar liefst 70% goedkoper.
  • Het gewicht – palladium trouwringen zijn ca. 60% lichter dan platina trouwringen.
  • De hardheid – palladium trouwringen zijn vrij harder dan platina trouwringen en hoewel ze beide even duurzaam en slijtvast zijn, vertonen palladium ringen minder snel krassen.

 

Een ieder heeft weer zijn eigen smaak. De één houdt van een geelgouden uitstraling, de ander weer van een witte gloed. Behoort u tot de tweede groep dan is een palladium ring een heel goede alternatief. Ondanks het feit dat de meeste mensen kiezen voor gouden trouwringen zijn er ook liefhebbers van witgrijze metalen als zilver, platina en witgoud. Het is een feitdat men vaak naar een betaalbaar alternatief zoekt. Een alternatief dat ook duurzaam en oxidatie vrij is zoals de palladium trouwring. Dit edelmetaal is niet alleen oxidatie vrij en duurzaam, maar ook zeer sterk. Het is erg belangrijk voor een trouwring dat het heel lang meegaat zonder dat het veel onderhoud behoeft. Om die reden is palladium erg geschikt als trouwring. Bent u nou man of vrouw, er staat zeker een palladium trouwring naar smaak en keus klaar voor u om uw vinger te omhelzen.